ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κλασικό Μπαλέτο

Τεχνική Vaganova

Background Image
aq_block_3

Κλασικό Μπαλέτο

Μέτα την μουσικοκινητική αγωγή, σε ηλικία 5 ετών τα παιδιά παρακολουθούν ένα προπαρασκευαστικό τμήμα πριν ξεκινήσει η εκπαιδευσή τους στον κλασικό χορό.


Διδάσκονται τις βασικές θέσεις με την επίσημη ονομασία τους και το μάθημά τους αρχίζει να αποκτά την κλασική «φόρμα», ώστε να μπουν σιγά σιγά στο κλίμα και στην φιλοσοφία του μπαλέτου.

Κλασικό χορό διδάσκονται παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω, τα οποία γυμνάζονται σύμφωνα με τους κανόνες του Ρωσικού Συστήματος που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και το οποίο καθιέρωσε η διεθνούς φήμης χορεύτρια και δασκάλα Agrippina Vaganova.

Η εξοικείωση με την κλασική μουσική, τις αρμονικές κινήσεις και την τελειότητα του κλασικού χορού προσδίδει στα παιδιά καλλιέργεια πνεύματος, σώματος και ψυχής. Η εξάσκηση στις pointes (χορός στις μύτες) αρχίζει όταν τα παιδιά συμπληρώσουν το 10ο έτος της ηλικίας τους. Τα μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και η διάρκειά τους ορίζεται ανάλογα με την ηλικία τους και το επίπεδο του τμήματος. Aποτελεί τη βάση για οποιοδήποτε άλλο κινησιολογικό µάθηµα και είναι απαραίτητο για τη σωστή τεχνική κατάρτιση πάνω στη κίνηση, ανεξάρτητα µε το αν το παιδί ασχοληθεί µε το χορό επαγγελµατικά ή ερασιτεχνικά.

‘Ετσι τα οφέλη του χορού φαίνονται ξεκάθαρα. Πέρα από το καλογυµνασµένο σώµα, τη χάρη και την αρµονία στην κίνηση, το παιδί αποκτά µεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το πνεύµα συνεργάζεται άψογα µε το σώµα και το αποτέλεσµα είναι ένας χαρακτήρας συγκροτηµένος µε µία ευρύτερη καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Εκτός από τα παιδικά/εφηβικά, στην σχολή μας λειτουργούν και τμήματα ενηλικών αρχαρίων και προχωρημένων.